Sådan bekæmper jeg stress

I en hektisk hverdag hvor man altid forsøger at være 1000 steder på èn gang og yde sit bedste på alle punkter, kan det ikke undgås at man ofte stresser og skuffer sig selv. Jeg har undervejs lært mig selv en række leveregler som altid hjælper mig tilbage på sporet. Måske kan de også hjælpe dig?

 

1. It’s just a bad day, not a bad life

Det er en af de dage hvor alt går galt. Den ene ulykke følger den næste, og det eneste du har lyst til, er at gå i seng. Midt i stress og jag føles det pludselig som om hele verden nu er din fjende og det bliver svært at se en ende på ugen, måske endda måneden. Stop op, pust ud og gentag ordene: Det er bare en dårlig dag, ikke et dårligt liv. Det hjælper!

 

2. Progress, not perfection

Udover at være bragende perfektionist, er jeg også rigtig “god” til at opsætte mål for mig selv. Problemet er desværre ofte, at jeg ikke nøjes med et enkelt mål ad gangen, men ofte forsøger at ligge hele mit liv om på samme tid. Det giver ofte frustrationer og personlige nederlag når jeg ikke får tabt mig det kilo jeg satte mig for, eller ikke får luftet hunden mindst 1 gang om dagen som ellers var planen. Her har jeg efterhånden lært mig selv at huske: Fremgang, ikke perfektion. Der skal være plads til fejl, så længe du bevæger dig fremad. Måske har du ikke nået dit mål, man så længe du er tættere på i dag, end du var i går, så skal alt nok gå.

 

3. Nothing worth having comes easy

Det er lidt en klassiker, men den holder stadig. Kæmp for det du vil have og nyd sejren, uanset om det handler om kærlighed, uddannelse, arbejde eller den krop du altid har drømt om. Vejen til målet giver værdien. Hvis det var let, ville alle have det.

 

4. Be patient and tough; someday this pain will be useful to you

Denne finder jeg især trøst i, når livet gør sig ekstra besværligt. Jeg har lært af personlig erfaring at citatet taler sandt. Uanset hvor skidt det hele ser ud lige nu, så bliver det bedre. Der kommer altid en ny dag og tiden læger alle sår. Du bliver rask igen, du finder ny kærlighed, du lærer at leve uden dine forældre og du vil tilpasse dig dit nye liv. Modgang og måden du takler det på, definerer og udvikler dig som menneske. Du kommer igennem det, og du vil bagefter stå stærkere end nogensinde før.

 

5. This too shall pass

Intet er for evigt, alt foregår, både godt og skidt. Stop op og kig dig omkring. Vær tilstede i nuet. Nyd hver eneste sekund af de gode tider, og kæmp dig igennem de hårde tider.

 

Fotograf: Bev Goodwin

 

Kommenter artiklen

Post navigation