Når det hele ramler på én gang

Kender du følelsen af modgang? Den dybe følelse i maven som forekommer udefinerbar? Man er egentlig ikke direkte ked af det, men alligevel mærker det som om gråden ligger lige under åndedrættet. Kan hele verden se min sårbarhed?

Alle møder forhindringer, ofte, men nogle perioder rammer hårdere end andre. Det føles som om alting ramler på én gang og uanset hvor hårdt man kæmper, kommer man på et eller andet tidspunkt ned med nakken.

 

“Det er ikke en depression, men det føles efterhånden som en storm uden udsigt til bedre vejr”

 

Arbejdet går ikke som man ville foretrække, måske udebliver resultaterne på trods af man har gjort et godt stykke arbejde. Hvad har jeg gjort forkert? Kunne det være gjort anderledes? Skuffer jeg min chef og mine kollegaer? Koster det mig jobbet?

 

Saldoen på kontoen er lavere end den plejer. Der er stadig 20 dage tilbage inden næste løn og nu gik vaskemaskinen selvfølgelig i stykker. Det måtte bare ikke ske, jeg har jo lige brugt en frygtelig masse penge på bilen. Hunden skal til dyrlægen, der skal betales både foder, tandrensning og vaccination. Jeg bløder penge og ingen kan stoppe det pulserende sår…

 

Det dårlige humør får mig til at blive længere i sengen om morgenen, jeg har ikke lyst til at stå op. Træningen har været minimal de sidste uger og det påvirker både min vægt, mit humør og mit selvværd.

 

Lunten er blevet kortere, parforholdet knirker en smule. Begreber som tålmodighed og overbærenhed er ikke længere eksisterende. Tilføj sygdom eller dødsfald til denne cocktail og du kan være sikker på alt overskud forlader kroppen.

Huset sejler. Tøjskabet er tomt og hver morgen trækker jeg i det rene tøj direkte fra tørretumbleren.

 

Ugerne bliver til måneder. Den flaske vin der normalt blev nydt lørdag aften bliver allerede åbnet tirsdag. Måske endnu en torsdag. Det er efterhånden den eneste måde jeg kan falde til ro på sofaen og sove om natten.

 

Det er ikke en depression, men det føles efterhånden som en storm uden udsigt til bedre vejr. Bliver huset stående eller blæser det af soklen?

 

Nogle gange ramler det hele på én gang, og så falder man hårdere og dybere end før. Situationen kræver overskud man ikke har. Men kæmp for pokker! Skid på pengene og rengøringen. Tag i biografen, gå en tur og spis en god middag.

 

Græd hvis du har brug for det. Sommetider nytter det ikke at spille stærk. Let dit hjerte og giv op et øjeblik. Det virker!

 

Forsøg at spise sundt, få dagslys. Bevæg dig. Besøg vennerne og grin med dem.

Det hele bliver okay igen.

 

Fotograf: Darrentunnicliff

 

Kommenter artiklen

Post navigation