Hvad har jeg lært af at blive gift?

Jeg blev gift en kold december dag i 2015, omringet af familie og venner i et brag af en fest. Dagen står stadig stærkt i min hukommelse, men efter 15 måneder med en ring på min finger, må jeg indrømme at overgangen fra et forhold til et ægteskab er stort set usynlig.

 

Jeg har dog lært et par ting undervejs (Udover at Vals aldrig bliver min dans).

 

1.

På trods af mine 32 år her i verden, ser jeg åbenbart stadig for ung ud til at være gift. Folk refererer til min kone, som “din kæreste”. Forretningsforbindelser, kollegaer, pas-kontoret & selv hospitalsvæsnet osv. kigger desuden en smule mistroisk på mig, når jeg namedropper hende derhjemme som “min kone”.

 

Det er efterhånden så ofte et “problem”, at jeg begynder at falde tilbage i den gamle rille for at undgå besværet og blot kalde hende “min kæreste”. Jeg prøver igen når jeg fylder 40.

 

2.

Som det unge hippe par vi er, valgte vi at slå vores mellemnavne sammen og skabe et nyt efternavn. Et flot navn efter min mening, men jeg har stadig svært ved at identificere mig selv med det når jeg ser det på skrift. Er det mig?

 

3.

Den ring som de første måneder gav mig en mindre form for klaustrofobi (på fingeren, ikke i ægteskabet), er nu blevet en naturlig del af mig. Det føles helt underligt når jeg ikke har den på.

 

4.

Når du, til din store overraskelse, bliver gratis opgraderet fra monkey class til business class på din bryllupsrejse, uden din kone naturligvis, skal du ikke tage billetten..

 

5.

“Skat.dk: Du kan ikke se det endelige resultat af din årsopgørelse før din ægtefælle har godkendt sin..” …. Møgirriterende! Hun er Såååå langsom!

 

6.

Vi klarer stadig “Ikea testen” til et 12-tal. Selve samlingen af møblerne undlader jeg dog at kommentere på.

 

7.

Serier er blevet en par-beskæftigelse… Så længe det ikke involverer zombier.

 

8.

Livet fyldes med uskrevne regler. Hvor skal fjernbetjeningerne ligge, hvem skal fodre hunden og hvem har ret til mest garderobe plads. Hun lader som om hun ikke kender reglerne for at slippe for pligterne. Jeg opfinder nye undervejs. Vi kan stadig ikke blive enige om hvor viskestykket skal hænge.

 

9.

Vi er efterhånden fuldstændig i synk. Vi bliver tykke sammen, vi går på slankekur sammen. Vi bliver lige fulde og vi deler tømmermændene dagen efter.

 

Hovedpinen, trætheden og kvalmen er desuden blevet tusind gange værre, men vi har endnu ikke fundet ud af om det er alderen eller ægteskabet som er skyld i problemet. Hvis du ser os lufte hunden på Vesterbro (en solidarisk tømmermænds-par-aktivitet forresten) en tidlig søndag morgen, iført hue, solbriller og joggingbukser, skal du vide at vi indtog fadølsanlægget som et team!

 

10.

Ægteskab er i sidste ende et stykke papir, en bekræftelse og fejring af parforholdet. Intet ændres, alt er som før. Er kærligheden til stede før ægteskabet, er den også under. Jeg elsker stadig min kone.. kæreste…

 

Foto: Married with children

 

Kommenter artiklen

Post navigation