Evig kærlighed

Ægte og livslang kærlighed eksisterer. Det tror jeg fuldt og fast på.

Jeg mødte mit livs kærlighed i en tidlig alder… Det sker ikke for mange. Oddsene er forholdsvis små for at klare den som “Highschool sweethearts”. Man kan udvikle sig sammen gennem livet og forelske sig igen og igen… eller man kan vokse fra hinanden.

“Har jeg haft sex med nok mennesker?”

Jeg bliver ofte mødt med mere eller mindre forskrækkede reaktioner når jeg fortæller om mit parforhold. “Har I været sammen så længe?”, “Får du aldrig lyst til at prøve noget andet?” – Jeg kan kun grine og forsikre dem at jeg aldrig har de tanker. Når man finder den rette, holder man helt automatisk op med at lede. Man finder lykke og alt tvivl forsvinder.

Går du med tanker som “Har jeg haft sex med nok mennesker?” eller “Er jeg klar til at binde mig?”, er du nok ikke klar til et seriøst forhold. Og det behøves du bestemt heller ikke være.

 

Andre mennesker reagerer derimod positivt og finder stor inspiration i vores historie. Jeg har fundet min kæreste, min bedste ven og min livsledsager. En at grine og græde med. Jeg har altid været enormt taknemlig for jeg mødte min kæreste så tidligt som jeg gjorde. Det har givet os så meget tid som overhovedet muligt sammen på denne jord.

Jeg forstår dog også at det er enormt skræmmende at give sit hjerte til en anden person. At give dem en ladt pistol og stole på de ikke skyder dig.

 

Den rigtige?

Alle parforhold oplever problemer og kriser. Dødsfald, utroskab, sociale omstændigheder, uenigheder om bolig, arbejde, venner, penge og børn. Når vi møder modgang, må vi sammen kæmpe for forholdets overlevelse. Det kræver kompromisser og forståelse. Det kræver at begge parter er enige om der stadig er noget at kæmpe for.

Selvfølgelig kan man møde den forkerte person og arbejde nok så hårdt på et forhold som aldrig har en chance. Ikke alt går som man ønsker. Måske er du vanvittig forelsket, måske har din partner har andre planer.

 

Går det for stærkt?

Når 50% af danskerne bliver skilt, tror jeg ofte de har haft for travlt. De har haft mislykkede forhold gennem 20’erne og føler pludselig de er under tidspres. Det biologiske ur tikker. Der skal findes en partner og de skal giftes. De når ikke at lære hinanden at kende.

Uanset om de første år går godt eller skidt, skal der produceres børn. Måske kan det gøre op for et uperfekt ægteskab og give dem nye ting at fokusere på. Sådan går det sjældent…

 

Der kan være mange grunde til et parforhold klarer ikke den, men nogle gange, bare nogle gange, opstår der ægte og livslang kærlighed. Det tror jeg fuldt og fast på…

 

Fotograf: Emerycophoto

 

Kommenter artiklen

Post navigation

Kommenter på artiklen