Den evige slankekur

For 6 år siden blev jeg arbejdsløs. Dagligdagen i hjemmet kombineret med dovenskab og en generel lav interesse for mad, betød jeg levede at kviknudler de fleste af ugens dage. Det blev nemt til 6 pakker om dagen, som med et kalorieindhold på 400 kcal per pakke, betød jeg dagligt indtog 2400 kcal i form af olie og kulhydrater. Tildel yderligere et stort alkoholforbrug hver eneste weekend med vennerne!

“Jeg var nu en pæreformet kvabset man-boy… Fuck!”

Under en shoppingtur tilbød den venlige mandlige ekspedient at finde et par bukser i min størrelse: “Skal jeg finde dem i en størrelse 38?” – Jeg blev fornærmet og hidsig, mens jeg kortfattet forsikrede ham at jeg bestemt var en størrelse 32. Bukserne han vendte tilbage med passede selvfølgelig ikke før de blev byttet til den pinlige størrelse.

Da jeg kom hjem, tog jeg et kig i mit fotoalbum og kunne pludselig tydeligt se hvad et gevaldigt forbrug af tomme kalorier havde kostet mig de sidste 9 måneder. Jeg var nu en pæreformet kvabset man-boy… Fuck!

Næste dag blev opsparingen forvandlet til utallige kasser Nupo og de efterfølgende 2 år genoptog jeg cardio og styrketræning mens jeg holdte mig til et dagligt kalorieindtag på 900-1300 kcal. (Med tilladte cheatdays selvfølgelig).

 

Da jeg nåede en størrelse small og iførte mig mine nye jeans, størrelse 30, bestemte jeg målet var nået.

 

I dag

Jeg træner stadig 3-5 gange om ugen og forsøger at spise sundt, men det skal ikke være en hemmelighed at jeg har en nobel hang til kage og rødvin. Faktisk i sådan en grad at min vægt ofte stiger og falder med 2-3 kg fra måned til måned.

Det giver et lidt forkvaklet forhold til kost og træning hvor jeg ofte er på kur en uges tid, og derefter belønner mig selv med junkfood, popcorn & othellolagkage ugen efter.

Buksestørrelse-problemet har jeg løst ved at have forskellige størrelser jeg kan iføre mig, alt efter hvilken uge jeg er i. Det er dog ikke en levestil jeg vil argumentere for.

 

Styrketræning

Det skiftende kalorieindtag med tomme kulhydrater og fedt og derefter en uge med lavt kalorieindtag begrænser mine muligheder en hel del i fitnesscenteret. Jo, jeg bliver stærkere, men det er begrænset hvor meget musklerne kan vokse uden korrekt og nærende kost. Jeg har efterhånden affundet mig med jeg aldrig bliver en rigtig “bøf” med min nuværende livsstil.

Selvfølgelig ville jeg foretrække vaskebræt og svulmende biceps, men jeg må også være realistisk omkring hvor mange ofre og vedvarende hårdt arbejde der ligger i dette. Det er ikke en levemåde jeg kan håndtere i længere tid ad gangen og i sidste ende er jeg nok en levemand der har behov for at nyde god mad og cognac.

 

Cardio

Jeg elsker at løbe og cykle, og konditionen kan faktisk holdes godt ved lige med regelmæssig cardio-træning selvom man spiser usundt. Der er bestemt ikke nogen undskyldning for ikke at komme af sted, og på trods af det nogle uger er hårdere end andre, er løb for mig den bedste terapi.

 

Fotograf: Mimoza291

 

Kommenter artiklen

Post navigation